Camillas patriciervilla: Udsøgte materialer og klassisk arkitektur

I Odense ligger en imponerende patriciervilla fra 1928. Villaen overtog Camilla og hendes mand i 2016, hvor de besluttede sig for at renovere køkkenet og etablere en overetage. Resultatet blev en smuk drømmevilla på 300 kvadratmeter.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I Odense ligger en smuk patriciervilla fra 1928. Her bor Camilla og hendes mand Morten Bisgaard med deres fem børn på 300 kvadratmeter.

Stilen er et perfekt mix af vintage, nordisk og etnisk, hvor farverne i hjemmet er holdt i grålige og jordnære nuancer.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De originale detajler er fremtrædende i den smukke villa. Særligt søjlerne i spisestuen, de gamle døre og den orginale stuk er Camilla glad for.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I stuen har Camilla valgt at udfordre den klassiske måde at indrette på og har derfor placeret sofaerne væk fra væggene. Et indretningstip, som gør sig godt i store rum.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det må være en drøm at arbejde i denne hyggekrog, hvortil der følger en dejlig udsigt over familiens have.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I det store hjem er der plads til store ting. Den grønne plante gør sig derfor godt i entréen. Det samme gør spisebordsstolen Dråben af Arne Jacobsen, som ses på begge billeder.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Da familien flyttede ind i huset i 2016 besluttede de sig for at få renoveret køkkenet og etableret en overetage. Køkken-resultatet er både smukt og enkelt.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Et hvidt, kvadratisk hjem kan hurtigt blive koldt at se på. Derfor er det en god ide at inddrage træelementer, som skaber en varme i hjemmet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Du kan se mere af Camillas skønne hjem på hendes Instagram-profil @camillagraadecor.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Blikfang for boligentusiaster
De klassiske patriciervillaer fra det 19. århundrede er bygget med ét formål: at bjergtage beskueren. Og det er lige nøjagtig, hvad Camillas villa gør. For så snart man træder indenfor i huset, får man øje på de mange beundringsværdige detaljer, som villaen er udsmykket med.

Læs også: Nordiske nuancer i gråtoner hos @fregnate

Særligt søjlerne i spisestuen, de gamle døre og den originale stuk er Camilla glad for.

Hvordan vil du beskrive din stil?
Min stil er klassisk med et miks af vintage, etniske og moderne elementer. Jeg kan godt lide at mikse de forskellige stilarter og materialer. Det skaber et personligt og moderne udtryk.  

Hvor finder du din inspiration?
Jeg finder min inspiration mange steder fra, men grundstenen er i den danske designtradition. Jeg elsker håndværket, træet og farverne i den nordiske natur.

Derudover rejser jeg ofte til Italien, hvor godt design er alle vegne. Jeg lader mig ofte inspirere af det italienske design, da det er noget mere udfordrende end det nordiske.

Jeg har også boet i England, hvor tekstiler i hjemmet spiller en meget større rolle end herhjemme, så det har jeg også taget til mig.

Som indretningsarkitekt får jeg konstant ny inspiration på messer, gennem mine fantastiske samarbejdspartnere, interiørmagasiner og bøger.

Hvad er dit bedste køb? Og dit næste køb?
Mit bedste køb til boligen er mine Mantis lamper. Lamper betyder meget i et hjem og er med til at skabe en hyggelig stemning.

Mit næste køb er en sengegavl til vores soveværelse. Jeg forhandler dem selv og skal have bestilt en i noget særligt velour.

Og så vil jeg gerne have ny kontorstol. Helst en Eames i læder eller en 7´er-stol på hjul i læder.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?
1. Vær tro mod den type bolig, du bor i. Et parcelhus man prøver at indrette i herregårdsstil, vil ikke fungere nær så godt som en mere let og moderne stil.

2. Skab kontraster i dit hjem. Kombinér gerne forskellige strukturer og teksturer i indretningen. Kombiner for eksempel hørgardiner, læderstole, silkepuder og uldtæpper. Du kan også skabe en fed kontrast ved mikse tunge og lette møbler. De forskellige strukturer giver en god balance i hjemmet.

3. Skab et godt “flow” i møblementet. Vi har en tendens til at ville møblere ude langs væggene. Prøv gerne at udfordre den klassiske måde at indrette på og møblér så sofa eller lænestole kommer ind i rummet og væk fra væggene.

Om Camilla:
Camilla Graae er 37 år og bor i huset i Odense med hendes mand Morten Bisgaard og deres fem børn. Hun er uddannet indretningsarkitekt og har eget firma, hvor hun foretager boligkonsultationer og indretter for private virksomheder. Du kan se mere af hendes hjem på hendes Instagram-profil @camillagraaedecor eller på hendes hjemmeside www.camillagraaedecor.dk

Mest læste lookbooks

  1. SVANE KØKKENET 2018

    Svane Køkkenet er en af de største danske køkkenproducenter, der startede tilbage i 1992. Godt håndværk og en konsekvent tilgang til kvalitet er nøgleordene hos Svane Køkkenet. Det gælder både i valg af materialer og produktionen. Svane Køkkenets kreative indretningskonsulenter er altid på jagt efter de lækre individuelt tilpassede detaljer, der gør forskellen i lige præcis dit køkken.

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.