Sådan laver du den smukkeste træramme til pynt og nips

Se her, hvordan du nemt kan bygge din egen træramme, så du kan lave det perfekte stilleben i hjemmet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Nu har du muligheden for at lave din egen smukke udstillingsmontre til dit yndlingspynt. Det kræver ikke andet en lille tur til det lokale byggemarked og et par timers arbejde.

Alt du skal bruge er: en sav, trælim, hobbylister (her 15 mm x 15 mm), lineal, blyant sandpapir, evt. skærekasse.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Start med at find ud af, hvor høj og bred din kube skal være. I det her eksempel blev kassen 30 cm x 30 cm x 40 cm.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Først skal du aftegne målene - der skal bruges 12 pinde i alt for at danne kuben. Pindene skal skæres til, og det kan du eventuelt vælge at gøre med en skærekasse.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Slib enderne med sandpapir, så de ikke er så ru. Bagefter er det tid til at lime træstykkerne sammen. Her der blevet brugt en trælim, da den både er billig og holder godt.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det kræver dog, at man skal lade træet, der er limet sammen, tørre i 30 minutter til 1 times tid, før man fortsætter. Start med at samle de to kvadratiske rammer, og lim dem efterfølgerne sammen med de andre trælister.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Og vupti! Så har du din egen smukke træramme, du kan sætte dit personlige præg på.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

DIY-projektet er udført af Gabriella Hansen, hvis spændende blog du kan læse lige her. Vil du se andre DIY-projekter, så har BoShop samlet nogle interessante af slagsen her

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Din egen udstillingsmontre
Nu har du muligheden for at lave din egen smukke udstillingsmontre til dit yndlingspynt. Det kræver ikke andet en lille tur til det lokale byggemarked og et par timers arbejde. Så har du din egen træramme, som du kan sætte dit personlige præg på - hvad enten det er med planter, vaser eller måske en lampe.

Alt du skal bruge er:

- Sav
- Trælim
- Hobbylister (her 15 mm x 15 mm)
- Lineal
- Blyant
- Sandpapir
- Evt. skærekasse

Start med at find ud af, hvor høj og bred din kube skal være. I det her eksempel blev kassen 30 cm x 30 cm x 40 cm. Når du ved, hvilke størrelse lister du skal bruge, er det bare at komme i gang med projektet.

Først skal du aftegne målene - der skal bruges 12 pinde i alt for at danne kuben. Pindene skal skæres til, og her er der brugt en skærekasse. Er du ikke så heldig at have en, så fortvivl ej. Listerne er ikke så tykke, så det er svært at skære helt skævt. Du kan altid slibe dem til med sandpapir.

Slib enderne med sandpapir, så de ikke er så ru.

Nu er det tid til at lime træstykkerne sammen. Her der blevet brugt en trælim, da den både er billig og holder godt. Det kræver dog, at man skal lade træet, der er limet sammen, tærre i 30 minutter til 1 times tid, før man fortsætter.

Start med at samle de to kvadratiske rammer, og lim dem efterfølgerne sammen med de andre trælister. Trælimen virker bedst, hvis du påfører limen på begge overflader, der skal limes sammen. Husk at fjern overskydende lim fra træet, inden det tørrer.

Og vupti! Så har du din egen smukke træramme til pynt og nips.

DIY-projektet er udført af Gabriella Hansen, hvis spændende blog du kan læse lige her. Vil du se andre DIY-projekter, så har BoShop samlet nogle interessante af slagsen her

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.