Træt af vinter? Bo på 15 m2 i solrige Beirut

Mangler du inspiration til din næste rejse? I denne lille lejlighed kan du holde ferie med udsigt over de farverige tage i Beirut. Læs med og bliv inspireret.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det libanesiske designstudie E L I E M E T N I har fundet løsningen på, hvordan man kan udnytte hver en kvadratmeter i en lille lejlighed. For selvom pladsen er trang, så har denne ferielejlighed alt, hvad du kunne have behov for.

På de solrige dage bader taglejligheden i sollys, og terrassen gør det muligt at nyde det fulde udsyn over det centrale Beirut. Lejlighedens nordiske stil står i kontrast til Beiruts eksotiske udtryk, og har du lyst, kan den blive din i en uge eller to.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter
Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter
Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Drivkraften bag projektet har været at skabe en ferielejlighed, der både er lækker og til at betale, og fra sidste år har det været muligt for besøgende fra hele verden at leje mikro-lejligheden via Airbnb.
Juxtapose Developments, som udlejer ferielejligheden, havde et ønske om at skabe en bolig, der kunne være praktisk og funktionel og samtidig have god plads til gæster. 

- Turister valfarter til Beirut, så det er blevet en udfordring at finde gode og centrale ferieboliger til fair priser, fortæller Elie Metni, der er arkitekten bag lejligheden.

Skjulte kvadratmeter  
I lejligheden er der tænkt over alle detaljer, og hvert et hjørne gemmer på smarte opbevaringsløsninger. Dobbeltsengen kan for eksempel også bruges til at opbevare sko og tøj, da der under sengen både er hylder og en skuffe, der kan trækkes ud. 

Når det er tid til afslapning, kan du smide dig på sofaen. Og når du er tørstig, behøver du ikke engang at rejse dig - sofaen gemmer nemlig på et smart udtræksbord. Under sofaen finder du også hylder til opbevaring af bøger og blade, så du nemt kan gemme rodet af vejen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter
Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter
Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Der er plads til to sovende gæster, men helt op til fem mennesker kan komme forbi til morgenmad. Spisebordet kan nemlig foldes ud, så du har plads til alle rundt om bordet.

Læs også: Er det her verdens mindste hus?

Lejligheden har både køkken og bad, så du har alt, hvad du skal bruge. Med alle disse løsninger kan lejligheden ændres efter behov, så du kan få det bedste ud af dit ophold. 

Du kan se mere af boligen her.

Fakta om boligen: Arkitekt: E L I E M E T N I | Beliggenhed: Beirut, Libanon | Størrelse: 15 kvadratmeter

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.