Kom indenfor i Sydhavnsmors skæve univers på 93 m2

Beethoven, Mozart og Wagner bor side om side i Komponistkvarteret i Københavns Sydhavn. Et ældre, charmerende kvarter, hvor bloggeren May Silja Andersen Holm har slået rødder. Kom med indenfor og få en smagsprøve på, hvordan det er at bo i et vaskeægte sydhavnshjem.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter


Der er ikke kun én stil, der dominerer hjemme hos May, som til daglig blogger under navnet ”Sydhavnsmor”.

Den farverige og personlige lejlighed på 93 kvadratmeter er nemlig en god blanding af loppefund, Ikea og dyrt design – den absolut vigtigste ingrediens er dog personlighed. Derfor er det heller ikke overraskende, at mange af Mays hjem er indrettet med møbler fra rejser til Marrakesh.

Selvom det personlige hjem syner færdigt, er der altid plads til fornyelse. Skulle det derfor ske, at May forelsker sig i møbel på en restaurant eller hos venner, skal hun nok finde en måde at integrere det på.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter


Er der én ting, som May ikke er, så er det nemlig farveforskrækket. Derfor er der skruet op for farverne, som er med til bringe Sydhavnens spraglede karakter helt ind i lejligheden.

Det store vitrineskab i spisestuen har May malet i en turkis farve, der går igen i spisebordsstolene og andre nipsting.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter


I stuen hænger et stort, farverigt maleri, som er malet af Mays far, Ole Andersen. Han er fritidskunster, og de fleste malerier i lejligheden kommer fra hans hånd. Maleriet er malet med et virvar af farver, som fint komplementerer resten af lejlighedens indretning.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter


- Da vi flyttede ind i 2013, fik vi lavet jerndøre med glasruder, der deler vores køkken-alrum og soveværelse. De tillader lyset at skinne igennem, mens de samtidig giver et råt touch til lejligheden, fortæller May.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter


Opbevaringsplads er tit en mangelvare, når man bor i lejlighed, men hjemme hos May har de fundet løsningen.

- Som så mange andre i lejlighed mangler vi opbevaringsplads. Det vil vi løse ved at løfte sengen op på nogle kommoder. Vi har kigget på nogle Brick Box-moduler, men vi vil hellere finde en billigere løsning. Vi har nemlig en del rejser over sommeren og efteråret, som vi hellere vil prioritere lige nu, siger May. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter


Datterens seng er skræddersyet af en snedker, så den passer perfekt ind på det søde børneværelse.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter


Hvad er dine tre bedste indretningsråd?
1. Farverige malerier på væggene giver lejligheden et spændende farvespil, der kan pifte ethvert rum op.

2. God belysning er en vigtig del af indretningen og bidrager til en hyggelig stemning. Jeg plejer altid at sige, at man aldrig få for mange lys. Hjemme hos min far hersker der en dejlig, varm stemning, og de har ikke mindre end 33 lamper. Den stemning vil jeg også gerne skabe hjemme hos mig.

3. Spartlede vægge har evnen til at tilføre hjemmet noget råt, som jeg rigtig godt kan lide. Det må helst ikke blive alt for poleret.

 

Om May
May er fuldtidsblogger og bor med Martin og deres to børn, Uma på seks år og Sofus på tre år.
Du kan se mere af Mays univers på hendes blog og Instagram-profil @sydhavnsmor.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.