Designduo stjæler spotlightet med veldesignede køkkener

Er du ikke allerede faldet pladask for Reform, kan du godt forberede dig på et seriøst køkkencrush. Den danske designduo formår nemlig at betage beskueren med deres unikke køkkendesigns. Læs med her og få en smagsprøve på dansk design, når det er allerbedst.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter
Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter


Det var en drengedrøm om at udfordre det danske køkkenmarked, der blev starten på Jeppe Christensen og Michael Andersens succes tilbage i 2014.

I dag, blot fire år efter, har den danske køkkenproducent mere end 40 ansatte og sælger årligt for et tocifret millionbeløb.

Den internationale drengeduo har nu solgt køkkener til mere end 30 lande og åbnet showrooms i København, Aarhus, Berlin og New York. Hamborg, Paris og Tokyo er de næste markeder, der skal indtages.

I samarbejde med anerkendte arkitekter og internationale designere som Bjarke Ingels Group, Norm Architects og senest Cecilie Manz krydrer Reform køkkener med farver, former og moderne facader.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter
Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter


I deres kollektion finder du derfor alt fra det gyldne messingkøkken over multifarvede fronter til det helt mørke køkken. For et køkken, ja, det skal nemlig være alt andet end kedeligt.

- Vi startede Reform, fordi vi så en berettigelse i køkkenmarkedet. Vi savnede et alternativ til det hvide, klassiske køkken og en mere eksperimentel tilgang til design af køkkener. Derfor besluttede vi os for at reformere det eksisterende formsprog og skabe vores eget brand, siger Michael Andersen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter
Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter
Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter


Køkkenets bud på et klassisk Arne Jacobsen-design

Jeppe Christensen og Michael Andersen har en ambition om at designe køkkener, der kan få samme status som kendte møbelklassikere – de vil lave køkkendesigns, der holder i generationer. 

-    Vi vil gerne tage design af køkkener til nye højder. Inden for møbeldesign er det altid designerens drøm at skabe et formsprog, der holder i mange år frem. Som man for eksempel ser med klassiske stole, sofaer og lamper. Vores ambition med Reform er, at køkkener også skal på det niveau. Vi vil gerne sidestille køkkener med for eksempel Arne Jacobsens velkendte og respekterede designs, siger Jeppe Christensen.

Reforms køkkener bliver produceret på lokale snedkerier i henholdsvis Danmark og Litauen, og gennemsnitssalget ligger på omkring 30.000 for fronter, bordplade, sokler og sidebeklædning.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter


Med en trang til at udfordre det eksisterende formsprog i køkkenbranchen har Reform formået at skabe en køkkenprofil, der ikke blot tiltrækker opmærksomhed, men som overrasker gang på gang.

I stedet for at matche markedet i farve og stil, tør Reform nemlig at eksperimentere med farverige kontraster, gyldne metaller og mønstrede køkkenfronter. Man kan derfor ikke tale om ét specifikt udtryk, der dominerer i Reforms univers.

-    Vores personligheder er ikke ens, så det bør vores køkkener heller ikke at være. Derfor taler hvert design hvert sit individuelle sprog. Det giver forbrugeren mulighed for at finde netop dét køkken, som de føler, afspejler dem bedst. Og fordi vi samarbejder med verdens førende designere og arkitekter, er både design, detaljer og materialer i særklasse, siger Michael Andersen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter


Nyt køkkenkoncept med indbygget kaffebar

Reform har netop åbnet nyt showroom i Aarhus, hvor der er en indbygget kaffebar med nogle af Århus’ bedste kaffebryggere, La Cabra. Et helt nyt koncept, som firmaet vil udfolde i årene frem.

- Tanken er, at folk skal have lyst til at være i vores showroom uden nødvendigvis at skulle købe et køkken. Vi vil gerne præsentere en stemning. Det er essentielt for os, at folk forstår vores brand, og hvor vi kommer fra. Vi vil hellere vise få køkkener og lave et flot, rent miljø end putte alle vores designs ind, hvor vi så ender med at gå på kompromis med vores brand og univers, siger Jeppe Christensen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter
Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter


Reform har stået for det primære design af showroomet, som er en del af Aarhus Hovedbanegård, der er bygget i 1920’erne.

Det højloftede rum er malet i en grå tone og med harmonerende grå betongulve, der får køkkenerne til at stå knivskarpt. Jeppe Christensen og Michael Andersen vil bygge videre på dette koncept, og planen er at åbne i Hamborg senere på året.

Men inden da, så skal de kigge videre på udviklingen af egne kabinetter, som står højt på listen. Makkerparret oplever nemlig en høj efterspørgsel fra kunder, der gerne vil undgå Ikea.

Det næste skridt på vejen for Jeppe Christensen og Michael Andersen bliver derfor selv at producere elementer til deres fronter –og vi kan med god grund ikke vente.

Besøg Reforms køkkenunivers her.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.