Moodboard – din nye bedste ven i indretningen

Glædelig nyhed til alle bolignørder! Snart udkommer bogen ”Moods. Indret personligt og harmonisk”. Heri guider stylist Katrine Martensen-Larsen dig til, hvordan du finder din egen personlige boligstil ved hjælp af moodboards. Få et sneak peek her!

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter


I Danmark har vi tradition for at bruge mange ressourcer på vores hjem og indretning. Specielt i det kolde, mørke vinterhalvår tilbringer vi mange timer indendørs, hvor vi gerne vil omgives af varme tekstiler og møbler i mørke og forførende nuancer.

I sommermånederne inviterer vi solskinnet indenfor, og det betyder lyse pasteller og lette materialer i lange baner. Men selvom vi har en lang designtradition bag os, bor de fleste mennesker ret ens – og det skal der ifølge Katrine Martensen-Larsen laves om på!

I bogen Moods, der udkommer d. 30 maj, har hun derfor samlet hendes bedste indretningstip til, hvordan du skaber rammerne for et personligt og harmonisk hjem. I mellemtiden har vi fået lov til at bringe seks af hendes råd, så du kan mestre indretningen derhjemme til hver en tid.

De seks råd

1. Find din egen indretningsstil. Hvis du synes, det er svært, så tilpas din indretning til arkitekturen og naturen uden for dine vinduer. Husk også, at det tager tid at få skabt et personligt og harmonisk hjem, hvorfor det er i forarbejdet, du skal investere din tid og kræfter. Lav et moodboard over det, der skal indrettes og konferer med det hver gang, at du skal træffe afgørende beslutninger.


2.
Begræns dig i dit valg af materialer. Ønsker du at skabe et harmonisk helhedsindtryk i hjemmet, bør du vælge ens gulve og fliser i flest mulige rum. Du kan også skabe den røde tråd ved at vælge ens lampeserier og samme slags armaturer.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter


3.
Mal dine vægge i farver, som klæder dine møbler og din kunst. Det er elegant at skifte vægfarve fra rum til rum, men prøv at skabe et roligt og behageligt flow. Det kan godt være forstyrrende at gå fra én kraftig farve til en anden.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter


4.
Gulvene i dit hjem er det allervigtigste, så invester så meget du overhovedet kan i dem. Du kan sidde på en papkasse på et smukt gulv og være lykkelig. Men du kan placere nok så mange lækre møbler ovenpå et tarveligt gulv – og det bliver aldrig rigtig fedt.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter


5.
Vælg møbler og lamper, der passer i proportioner til dine rum. Det kan godt være, at du synes det kunne være fedt med en stor hjørnesofa, men hvis du har en lille stue, går du gevaldigt på kompromis med æstetikken, hvis du alligevel køber den. Husk også at indtage gulvet i dit rum, når du møblerer. Pas på med ikke at placere alle møbler op ad væggene, men skab i stedet noget luft omkring dem.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter


6.
Køb kunst og kunsthåndværk med hjertet. Det er en investering for livet, så du bør altid vælge det med tanke og omhu. Derudover er kunst også en af de bedste måder, du kan sætte et personligt touch på din indretning.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter


Om Katrine

Katrine er cand.merc. og har arbejdet som markedschef for Mulberry i London. I 2003 stiftede hun KML Design og har siden udført indretningsopgaver for private, kommercielle og redaktionelle kunder. Hun har lavet et hav af boligreportager til danske og internationale magasiner, afholdt styling-workshops og står bag bogen ”Sommerhuset”. Hun har i en årrække medvirket i DRs livsstilsprogram ”Skattejægerne”.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.