Stressfri luksusvilla

Skabt feriestemning hele sommerhalvåret med loungemøbler, en pool og glasskydedøre så store, at grænsen mellem ude og inde forsvinder. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Udefra får du straks et godt indblik i den enkle, stramme stil, som præger boligen bag hoveddøren. Og så alligevel ikke, for den moderne minimalisme gemmer på smarte detaljer,  der gør enkelheden hyggelig. Det gælder ikke mindst husets evne til at bytte rundt på fornemmelsen af at være inde og ude. 

Huset er designet med to stuer. Den ene er indendørs. Den anden ligger udenfor, men når skydedørene er trukket fra, ser det ud som om, stuerne er lige meget inde og ude. Flisegulvet fra terrassen fortsætter ud i swimingpoolen og er endnu en smart måde at integrere to områder med hver sin funktion. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Hvis du vil lægge op til, at familie og venner skal tale sammen i stedet for at se fjernsyn, så  sæt to sofaer overfor hinanden og altså ikke vendt mod fladskærmen. Indret med andre ord, så stuen opfordrer til social aktivitet fremfor Tv-kigning som mest oplagte mulighed.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Mangler du ideer til at få mere natur ind i dit hjem, er løsningen måske som her at lave en væg i stuen muret af grove, natursten. Og brug gerne sten, som også findes ude i haven, eller lav en mur af samme sten udendørs, så den røde tråd er til at få øje på. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I de ydervægge, hvor der ikke er skydedøre, er der lavet store vinduespartier, så boligen ingen steder har “blinde” vinkler. Netop fordi der kommer så meget natur ind via vinduerne, er al inventaret holdt i en lys, rolig farveskala, der lader fokus være på alt det levende, grønne.  

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Skal du bygge nyt, bygge om eller bygge til, så bevar så vidt muligt ældre, eksisterende beplantning på grunden. Intet får et hus, en terrasse eller en tilbygning til at virke mere naturlig, end hvis træer og buske dukker op mellem mur- og træværk. Her giver et større træ liv til gårdhaven og får de to husfløje til at se ud som om, de ikke kunne være placeret anderledes.  

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Er du til moderne, stramme linier, men savner lidt hygge uden at gå på kompromis med din stil, så tænk i diskrete detaljer med stor effekt. Her giver tre, skæve natursten, der udgør flisebelægningen i haven, organisk kant til de firkantede omgivelser. Selv om der er tale om tre “sølle” sten, så råber de højt, at her bor nogle mennesker, der ikke er konforme og firkantede. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Drømmer du om et hvidt køkken, men er bange for, at det kommer til at virke for sterilt, kan vi kun anbefale at tænke i douce farver, der stadig er lyse og lette, men med et twist. Her er køkkenfronterne flødefarvede og passer perfekt, hvis du har trægulve og møbler i træ og naturmaterialer. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Tænk på kunst som farveklatter, der hurtigt kan skiftes ud og skabe ny stemning i et ellers lyst univers - med mindre altså, at du investerer i dyre malerier. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De fleste af os kvier os ved at lægge trægulv på badeværelset af frygt for skimmelsvamp og rådskader. Men, er der tale om et mindre gæstetoilet som her på repos’en ved trappen er trægulve helt okay, og super flotte, fordi de er med til at skabe en varm modvægt til  de oftest mere kølige fliser på væggen.  

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I et af soveværelserne er der sat et vinduesparti ind, som løber rundt om hjørnet og giver dig reptilagtigt udsyn. Det er en optimal udnyttelse af det naturlige lys og en skæv detalje, som giver hele rummet en futuristisk atmosfære. Dén understreges så kun af gas-brændeovnen, der ligner en miniatureudgave af fladskærmen ovenover. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Marmor på gulv og alle vægge i et badeværelse, synes vi her på Iboligen, kan virke lidt for eksklusivt på den overdrevent, tunge måde. Lægger du i stedet marmor på gulvet og bare én væg bliver udtrykket helt anderledes let og sofistikeret. Og badeværelset lettere at indrette, fordi al sanitet og tilbehør ikke kun skal forholde sig til en marmoreret baggrund. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Fra hvert rum på anden sal er der udgang til en udendørs terrasse, der på en gang hænger sammen, men takket være sine hjørner og kurver giver rum til private kroge.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det ligner luksussuiten på et Beverly Hills Hotel, men på nær palmerne, som er lidt svære at genskabe i norden så er stilen aldeles kopierbar. I stedet for at tænke havemøbler, som modeller, der skal spares på, fordi de lever halvdelen af deres liv inde i skuret, så gør en dyd ud af at investere i eksklusivt, vejrbestandigt kram, som er så lækkert, at du bruger det hver dag i hele sommerhalvåret og slet ikke fristes til at gå indenfor. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Indrømmet, den her bolig ligger i Hollywood, hvor soltimerne er bedre fordelt over hele året end herhjemme, men hvorfor så ikke give den ekstra gas med feriestemningen fra april til september, når solen skinner på vores breddegradder?

Og med gas mener vi som i det her californiske hus at indrette flere inde- og uderum med behagelige loungemøbler, som indbyder til daseri. Og erstatte lukkede vægge og mure med store skydedøre i glas, der kan trækkes helt tilbage og fjerne grænsen mellem inde og ude.

Faktisk går glasset helt ned til gulvet og helt op til loftet, så selv om dørene er lukkede, vl udemiljøet stadig være en nærværende del af dine indekvadratmeter. 

Et andet trick til at intergerer inde og ude er, at købe udemøbler, som til forvekskling ligner de møbler, du har stående indenfor. Selvfølgelig med den forskel, at udendørsmodellerne er vejrbestandige, så stole, borde og tekstiler ikke skal pakkes sammen, hvis finregnen falder.  

Ekstra plads på taget

Bungalowarkitekturen har den fordel, at taget er fladt, og dermed også oplagt at udnytte til tagterrasse. Det giver både et område mere, hvor familie og venner kan slikke solskin, holde middage eller feste og en mulighed for at hive grønne planter op i højden og på den led give fornemmelsen af, at uanset hvor du er i huset, så er du i tæt kontakt med naturen.

Det behøver ikke være UrbanGardening på et højt plan. 3-4 krukker med planter er nok til at gøre en stor terrasse indbydende grøn. 

 

Huset er designet og tegnet af Amit Apel Design, Link

 

 

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.